O společnosti
Čokoládová manufaktura
Zakladatel společnosti František Hlava vědomě navazuje na slavnou tradici dezertářského řemesla v Česku a nabízí dokonalé řešení pro všechny zájemce, kteří to s cukrářstvím myslí vážně. Snaha obnovit zašlou slávu českého čokoládovnictví a vyvést jej ze zapomnění byla od počátku podmíněna jeho úsilím o návrat ke kvalitní čokoládě a rozmanitosti náplní, které Češi znali již za první republiky.
Historie
Rodinná firma Kamila prodělala v posledních letech celou řadu změn. Lahodné čokoládové speciality již pan Hlava se svou rodinou nevyrábí na starém temperovacím stroji v suterénu rodinného domku ve Vyskytné, jak tomu bývalo po převratu, ale díky postupnému vývoji a silnému zájmu zákazníků se firmě podařilo zrekonstruovat výrobní halu a všechna výroba se tak přesunula do moderních prostor.
V roce 2006 byla zakoupena bývalá administrativní budova JZD a proběhla její rekonstrukce. Na tomto místě se dnes nachází výrobní hala firmy Kamila.
V dnešní době je již výroba rozdělena do několika samostatných sekcí. Společnost nabízí jak velkokapacitní produkci, tak zcela jedinečnou zakázkovou výrobu pro kohokoliv, kdo o ni požádá. Tato deviza patří k hlavním podmínkám interních směrnic čokoládovny Kamila.
Jak se vyrábí naše čokolády?
K výrobě používáme pouze čokoládu té nejvyšší kvality a stejně tak jsou z prvotřídních ingrediencí vyráběny i náplně bonbonů. Vysoké nároky na kvalitu kladame i na všechny naše dodavatele. Díky nim a našim pokrokovým metodám výroby zaručujeme lahodnou chuť všech čokoládových dobrot.
Originální recepty
Další doménou naší produkce je výroba dle starých českých receptur již z r.1930. Bohatý výběr až z 50 druhů vážených čokoládových výrobků zaručuje pestrou škálu chutí a zážitků. Poskytujeme nespočet obalových technik od klasických papírových skládaček (bonboniér), přes obaly z plastů, keramiky, dřeva, proutí až po velmi estetické plechové dózy.
Lidé v čokoládovně
Jemná cukrářská kuchyně byla vždy oceňovaným uměním a jen málokterá forma umění se v uplynulých desetiletích vyvíjela tak razantně jako produkce čokolád. Sama tradice už nepostačuje.
Naši dezertáři jsou mistry svého oboru. Používají osobité postupy i přísady, směšují je s osvědčením, a vytvářejí pestrou škálu zcela nových typů chuťových aroma. Samozřejmě, stále nové postupy vyžadují neobvyklé a alternativní metody přípravy.